Wally,
 
Ik, Wally geboren in 1962 in het zuiden des lands, werd al in mijn jeugdjaren geïnteresseerd in het creatieve, echter als volwassene werd het voor mij al snel duidelijk dat het de schilderkunst, boetseren en het steenbewerken was dat mij het meest aansprak. 

Omdat ik breed georiënteerd wilde zijn, heb ik verschillende richtingen gevolgd in de vorm van cursussen en opleidingen in Teken -, houtskool -, pastels - en aquarel technieken, maar ook boetseren en glazuren wilde ik verder uitbreiden.
 
Ik ben een van de gelukkigen die een aantal jaren privé lessen heeft mogen volgen, in zowel de Russische kunst als de 'moderne' hedendaagse technieken, als ook in restauratietechnieken, werken met Acryl, olieverf en gemengde technieken.
Zowel de moderne technieken als de Russische iconen technieken, werken met tempera, het bewerken van bladgoud en overige gemengde technieken hadden mijn voorkeur. 

Door al deze stijlen te mengen, heb ik nu mijn eigen techniek en stijl ontwikkeld.
In mijn spirituele werk, die doet denken aan de renaissance, probeer ik mijn gevoel te laten spreken en geen natuurgetrouwe weergave na te streven, daar ik persoonlijk het liefst iets voor de verbeelding van de toeschouwer overlaat. Ik wil een verhaal vertellen, u laten zien hoe ik deze wereld zie, hoe ik hem beleef, hoe ik hem voel en dat met u te delen.
Spiritualiteit en symbolen zijn voor mij een inspiratiebron, maar ook het lezen van legendes, sagen en mythen, daar dit ook met het leven te maken heeft.
Dit heeft geleid tot het verwerken van symbolieken die ieder een eigen betekenis hebben in mijn ‘iconen’ schilderijen. Neem b.v. de lelie die staat voor reinheid, het paard voor kracht, de valei het vrouwelijke symbool voor vruchtbaarheid enz.
Men komt dan vanzelf ook terecht bij de Russische iconentechnieken.
Omdat mij de schildertrant rond die tijd enorm aanspreekt, ben ik mij daar steeds meer in gaan verdiepen. Het samenspel van deze symbolieken en kleuren ademen een sfeer uit die niet alleen doen denken aan de renaissancetijd maar ook aan fresco´s.

Het kleurgebruik laat ik vaak aan ‘het toeval’ over, of er rustige zachte kleuren uit voort komen die leiden tot een spiritueel werk of juist een vrolijk en krachtig kleurenspel die ik vervolgens uitwerk tot een 'modern' hedendaags geheel. Wat vervolgens de boventoon gaat voeren, laat ik leiden door mijn gevoel tijdens het schilderen.

De ontwikkeling door de jaren heen heeft geleid dat ik deze stijlen wilde gaan mengen. Deze leiden tevens steeds meer tot 'moderne' hedendaagse  werken waarin ik mijn passie kwijt kan, want ook het krachtige en vrolijke is een deel van mij wat ik graag met de toeschouwer deel.
Deze vrolijke noot vertaalt zich zeer zeker ook naar mijn boetseerkunst waar ik graag spreuken en gezegden uitbeeld. Dit met dank aan mijn moeder die mij steeds weer aan het lachen maakte met haar heerlijke droge humor in het gbruik van haar spreuken.

Daarnaast geniet ik van de technieken die ik door de jaren geleerd heb in de schilderkunst ook in mijn boetseer en beeldhouwtechniek. Want deze technieken zijn ook hier toepasbaar.
In de toekomst sta ik open om nog meer te mogen leren van alles wat zich op mijn pad kruist.

In het leven ben je immers nooit uitgeleerd.

Wally